St.Olavsleden - ytre led

Den ytre pilegrimsleden er den sjønære delen av S:t Olavsleden mellom Selånger i Sverige og Trondheim. Den ytre leden går fra Munkeby kloster til Tautra Mariakloster før den tar sjøveien til Steinvikholmen eller direkte til Trondheim.

Pilegimsleden er merket på hele strekningen fra Munkeby kloster i Levanger, gjennom Levanger sentrum og til Alstadhaug kirke. Videre følger leden fylkesveien gjennom Ekne, til Fånestangen og langs fjorden over Frosta til Tautra. På Frosta følges Frostastien til Småland og videre gjennom Frosta sentrum til Tinghaugen og Logtun kirke. Herfra er det mulig å ta båt til Steinvikholmen fra Mostad for så å gå videre til Trondheim, eller å vandre til Tautra og ta båt direkte inn til Trondheim derfra. Avstand fra Tinghauen til Mostad er 2 km og mellom Tinghaugen og Tautra 7,5 km.  

Det er flere muligheter for overnatting og matservering underveis, og pilegrimene kan få pilegrimsstempel i pilegrimspasset sitt på kommunehuset, biblioteket og på turistinformasjon på Tinghaugen.

Du kan følge den ytre pilegrimsleden etter koordinater på gps eller egne kart.


http://pilegrimsleden.no/no/suggestions/apningsvandring-st-olavsledens-ytre-led

http://stolavsleden.com

http://stolavpilegrim.com/